Tuesday, January 10, 2012

O Penelopă senilă și un Odiseu contemporan


Gata. De astăzi mă apuc să îl stimez pe Filat. Ba chiar, dacă îmi arată și mie birourile guvernamentale mă apuc să îi țes două țoale – nu unul.

Cum să nu îl stimezi pe premierul Filat cel care a fost sensibilizat – atenție ce cuvînt plin de înțelesuri – sen–si- bi-li-zat – de faptul că baba Nina de la Trebujeni nu poate termina de țesut țolul promis lui .

Cum să nu-l stimezi pe premierul care a spus că va cumpăra țolul dacă acesta va fi terminat către alegerea președintelui țării.

Și iată că, îngrijorată de soarta primului bărbat al țării, baba Nina, i-a spus liderului liberal democrat că vina o poartă numai ea și că deputații nu pot alege președintele pentru că anume ea, nu a terminat țolul promis primului ministru .

Întocmai ca Penelopa din antichitate, baba Nina, a simțit că ea e vinovata. Și a venit la contemporanul Ulise după alinare. Iar el, a asigurat-o pe bătrînă că problema alegerii preşedintelui este doar responsabilitatea politicienilor.

Și oare cum să nu-l admiri pe primul ministru care dă de înțeles că cel care desface noaptea ceea ce ziua se țese cu atîta greutate, e chiar el?

Oare cum să nu îl stimezi pe cel care arată cu atîta nonșalanță goliciunea politicii moldovenești?

Jos Pălăria, domnule prim ministru!

1 comment:

  1. place sarcasmul, Victore. doar ca noi avem mai multi Ulisi si Odisei.

    ReplyDelete