Thursday, June 16, 2011

Dalmațienii

La Chișinău bătălia pentru turul doi al alegerilor locale este în toi. Așa numiții liberali, calificativul apare doar după ce analizezi programul electoral al acestei formațiuni politice, îi atacă pe așa numiții comuniști, calificativ care la rîndul lui vine doar după lecturarea atentă a programului ideatic al formațiunii. Și unii și alții dau tare cu număratul dalmațienilor – sau mai bine zis își numără fiecare petele .

În cazul în care la cârma primăriei municipale va veni un primar comunist, investițiile vor conteni, și nu doar pentru Chișinău, ci pentru întreaga țară. De această părere este deputatul liberal, Vlad Lupan.

De asemenea liberalii moldoveni spun despre consilierul municipal PCRM Anatolie Tofan ca a violat si omorat o minora, iar instanta de judecata i-a dat 10 ani cu privatiune de libertate. Acum, Tofan care este neangajat in campul muncii a fost ales drept consilier local.

Un alt consilier din partea PCRM, Victor Gurau, este acuzat de liberali pentru instrainarea unui sector de pamant din strada Pantelimon Halippa.

De acuzatii nu a scapat nici candidatul comunist la primaria capitalei. "Igor Dodon, pe parcursul a doi ani de zile, a avut un venit de 1 milion de lei. Este un milionar care pe bani publici vrea sa sa ne reprezinte in primarie", sustine consilierul AMN, Oleg Cernei, aflat in prezent pe lista de consilieri a Partidului Liberal.

Igor Dodon a respins acuzatiile pe care le considera drept niste tentative de manipulare a opiniei publice. Candidatul PCRM spune ca odata ce mandatele consilierilor au fost validate de Judecatoria Centru, orice dubiu este de prisos.

La rîndul său Dodon a prezentat alte 7 cazuri de "delapidări de fonduri, trafic de influenţă şi corupţie în cadrul Primăriei Chişinău". Dodon a declarat, la o conferinţă de presă, că va depune în acest sens o sesizare la Procuratura Generală, în calitate de deputat al Parlamentului.

Potrivit lui Dodon, atât fostul edil al Capitalei, şi contracandidatul său, Dorin Chirtoacă, cât şi alţi funcţionari ai Primăriei, au încălcat legislaţia în următoarele 7 cazuri:

1. Proiectarea şi construcţia întreprinderii de ardere a deşeurilor;

2. Proiectarea şi construcţia spălătoriei de pe strada N.Dimo 32;

3. Autorizarea ilegală a amplasării chioşcurilor şi gheretelor în centrul istoric al Capitalei;

4. Ilegalităţi admise la autorizarea construcţiei mansardelor;

5. Gunoiştile neautorizate, formate în urma închiderii gunoiştii de la Ţânţăreni;

6. Staţia de epurare din municipiul Chişinău;

7. Autorizarea construcţiilor ilegale în perimetrul spaţiilor verzi cu defrişarea arborilor.

Candidatul comuniştilor a promis că dacă va fi ales în fruntea Primăriei Capitalei, timp de două luni, toate încălcările fostei conduceri vor fi examinate, prezentate publicului şi transmise organelor abilitate.

Dasemenea Dodon a spus că nu va încerca să-şi justifice vina pentru unele probleme din Primărie acuzând pe altcineva.

Nu știu de ce dar am impresia că ambii concurenți electorali sînt departe de tot de problemele de zi cu zi ale oamenilor de pe stradă. Cum mi-i Tanda, așa mi-i Manda!

No comments:

Post a Comment