Tuesday, September 25, 2012

S-AU GĂSIT CAII !


Alianța celor trei săbii care intră în aceiași teacă. Mai intră sau nu mai intră?

Liderul liberal democraților, Vlad Filat își dorește schimbarea Constituției Republicii Moldova.
Liderul liberalilor moldoveni, Mihai Ghimpu își dorește și el schimbarea Constituției Republicii Moldova. Dar în puncte foarte principiale, nu așa pe ici pe acolo! 

Și liderul Partidului Democrat, Marian Lupu își dorește schimbarea Constituției moldovenești. Dar așa, pe ici pe acolo, poate nu schimbare, mai degrabă o modificare…

Vlad Filat își dorește ca șeful statului moldovean să fie ales de către popor dar în punctul acesta întâlnește rezistența lui Lupu.

Ghimpu își dorește modificarea articolului 13 din Constituție, acela unde scrie că limba e moldovenească dar aici întâlnește opoziția lui Lupu.

Lupu își dorește să fie modificată Constituția dar nu în totalitate și în nici un caz nu în chestiunile sensibile care i-ar face pe comuniștii moldoveni să nu mai voteze alături de democrați.

Lupu afirmă că oferă, locuitorilor spațiului dintre Prut și Nistru, dreptul la autoidentificare etnică, doar că limba e moldovenească. Iar cu toții suntem moldoveni. Comuniștii spun la fel!

Ghimpu zice că de la Râm ne tragem și că și-ar dorii ca moldovenii să-l poată vota de la vârsta de 16 ani. Atunci chiar că vom fi cu toții români! Comuniștii nici nu vor să audă despre asta!

Filat știe că vorbim limba română. El nu s-a răzgândit. Și mai știe că dacă Lupu va găsii limbă comună cu Voronin pe subiecte sensibile, înseamnă că ar putea exista posibilitatea unui vot împotriva guvernului. Lupu tare și-ar mai dori asta!

Ghimpu spune că ar putea să ridice problema referitoare la funcția de vice președinte al Parlamentului, promisă Partidului Liberal. Lupu abia așteaptă discuția, în cazul acesta, funcția de director al SIS, ar reveni Partidului Democrat. Filat nu ar vrea asta!

Filat spune că  Procuratura,Serviciul de Informaţii şi Securitate, Centrul Naţional Anticorupţie și Comisia Naţională pentru Integritate nu vor fi instituții partajate politic. Nici un coleg de alianță nu ar fi vrut să audă asta!

 Lupu zice că marșul care a avut blagoslovirea lui Dorin Chirtoacă ar fi avut în primele rânduri persoane care deși au semnat Declarația de Independență, nu cred în statalitatea Republicii Moldova. Voronin tare s-a mai bucurat auzind asta.

Lupu zice că schimbarea Constituției e o chestie care ascunde în ea interesele politice ale unor partide din alianță. Ghimpu tare s-a mai supărat auzind asta.
 
Ghimpu ar trebui să se întrebe dacă cele trei săbii mai intră în teacă, ori cineva, s-a răzgândit? De ce oare s-a răzgândit ?

Între timp, Chirtoacă spune că i s-au furat caii!
  

No comments:

Post a Comment