Saturday, November 23, 2013

MAXIMUM 10 MII DE SIMPATIZANȚI ADUNAȚI AZI DE PCRM

În Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, PCRM au adunat astăzi doar 10 mii de oameni. Dovadă stă fotografia de alături care ne arată clar că în această competiție forțele de stânga nu au avut capacitățile financiare și nici acces la alte resurse pentru a strânge în jurul lor un număr mai mare de simpatizanți.
Dincolo de toate aceste lipsuri, comuniștii moldoveni au arătat însă că au destui simpatizanți la care pot apela. Remarcăm că efortul coaliției de guvernare care, în 3 noiembrie, au adunat o cifră impresionantă de oameni a fost unul comun. Liberal democrații, democrații și liberalii reformatori și-au unit atunci forțele pentru a demonstra că există suficiente voci care militează pentru integrarea Republicii Moldova în spațiul european. Comuniștii moldoveni au realizat tot acest efort de unii singuri. PCRM-ul a editat 100 de mii de fluturași prin care au îndemnta populația să participe la marșul asupra Chișinăului. Doar 10 la sută din această cifră a răspuns acestei chemări. Este toruși o cifră impresionantă.
Eforturile comuniștilor nu au trecut neobservate de către forțele de ordine care au știut să se mobilizeze exemplar. Plusul de încredere pe care îl capătă cu această ocazie reprezentanții Ministerului de Interne se datorează bunei lor organizări, diplomației cu care au știut să izoleze mica comunitate anti-comunistă care manifesta în capătul extrem al PMAN și modul civilizat de comportament față de reprezentanții mass-media.
Alte impresii urmează.
 
 

No comments:

Post a Comment