Thursday, January 9, 2014

LIBERALIZAREA VIZELOR PLASEAZĂ ECHIPA LUI FILAT PRINTRE FAVORIȚII ELECTORATULUI



Parlamentul European a primit propunerea oficială de eliminare a regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni. Propunerea, care se află în Raportul privind libera circulaţie pentru cetăţenii Republicii Moldova, prezentat ieri, 9 ianuarie, Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne din cadrul Parlamentului European, vine cu recomandarea ca acest lucru să se facă până în luna mai 2014.

Comisarul european Dacian Cioloș, membru al Partidului Popular European, a anunțat la rândul său că, unul dintre dosarele în care, pe timpul președinției elene a UE,  este foarte important să se obțină rezultate se referă la liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova.
Sugestia comisarului european vine să confirme angajamentul conducerii Partidului Popular European în susținerea parcursului european al statului moldovean. 

Promisiunea, făcută cu ocazia celui de al VI-lea Congres al PLDM, vine din partea celor mai importanți membrii ai Partidului Popular European, Joseph Daul, președintele PPE,  Elmar Brok, președintele comisiei de afaceri externe a Parlamentului European și Jacek Wosky, vice-președinte al PPE. 

Amintim că, aflat în fața delegaților liberal democrați prezenți la Congres, polonezul  Jacek Saryosz-Wolski, a spus, cu subiect și predicat, că Partidul Popular European va face tot posibilul pentru a se asigura că, moldovenii vor beneficia rapid de regimul liberalizat de vize. La rândul său, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok, a afirmat că, va face tot posibilul pentru accelerarea procesului de apropiere al statului moldovean de Uniunea Europeană.

Viteza cu care se mișcă dosarul moldovenesc prin jungla birocrației bruxelleze se datorează faptului că, Parlamentul European va fi funcţional doar până la finele lunii martie 2014, după care va intra în campanie electorală. Popularii europeni care dețin majoritatea în Parlamentul European și care de facto, conduc Uniunea Europeană, se grăbesc să se țină de cuvânt. 

Fără nici un dubiu, până în luna mai cetățenii moldoveni vor obține regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană! Această realizare  plasează PLDM-ul printre favoriții campaniei electorale din toamna acestui an.  

Actualul președinte al PPE, francezul Joseph Daul, arăta la Congresul PLDM că „drumul Republicii Moldova spre Uniunea Europeană nu este un vis, ci o realitate. Această realitate, care a devenit posibilă lui Iurie Leancă și Vlad Filat, poate fi atinsă numai după ce liberal democrații vor câștiga alegerile parlamentare din 2014”.

Împlinirea promisiunilor făcute de către conducerea PPE în fața memoriei celui care a fost Wilfred Martens, fostul lider PPE, face ca, vor ei sau nu,  liberal democrații moldoveni, prin afilierea lor la marea familie a Partidului Popular European, să devină principalul motor al integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Acest lucru îi obligă să fie cei care vor duce pe viitor greul competiției electorale cu opoziția comunistă.


2 comments:

  1. De ce se tin coruptii astia de pldm isti de un Corupt ca fiulat?
    De ce nu echipa lui Leanca? Crezi ca pe oamenii de la tara ii poti convinge cu vize cand in tara nu e justitie saracie si coruptie?

    ReplyDelete
  2. nu tii greata de tine când te uiți în oglindă? nu îți pare rău că ești un „jurnalist” vândut? să fiu sincer: eu votez pldm-ul, dar niciodată nu aș scrie așa articole pupincuriste ca tine.

    ReplyDelete