Sunday, August 11, 2013

NESIGURANȚA POLITICĂ A DOMNULUI CHIRTOACĂ



Dorin Chirtoacă se gândește cu îngrijorare la viitorul său politic. Vice președintele Partidului Liberal  a stat alături de președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, la inaugurarea unui important complex rezidențial de locuințe. În discursul său, Chirtoacă  a declarat că, atâta timp cât la asemenea evenimente participă și liderul principalului partid al arcului guvernamental, el nu se poate regăsi în rândurile opoziției.  

Malițioasa remarcă a primarului, ascundea în ea multiple reproșuri. Chirtoacă a declarat presei moldave că a discutat cu liderul liberal democrat pe marginea modalității de colaborare în preajma  viitoarelor alegeri parlamentare. „L-am întrebat, cum lucrăm mai departe în 2014, că situația prezentă nu este una tocmai în regulă, ori lucrăm tot noi împreună, dar bazat pe lucruri mai sănătoase, ori vin comuniștii la putere și atunci nu știu cine are de câștigat”. Liberalul a sugerat presei că există șanse pentru o viitoare colaborare cu liberal democrații.

În schimb, Vlad Filat a spus presei că discuția pe care a avut-o cu vice președintele liberalilor moldoveni este una mai puțin importantă. Și a dat de înțeles că în calitatea funcției pe care o deține, primarul de Chișinău ar trebui să facă mult mai mult pentru cetățeni. „Ce este important este să muncim mult. Dar, mă rog dânsul vineri, 9 august, a făcut 35 de ani. Sper că această vârstă îl va ajuta pentru perioada de viitor să vorbească mai mult despre ceea ce trebuie să facă în calitate de primar, dar nu să ghicească în cafea sau să presupună anumite lucruri, de aceea eu cred că trebuie să ne uităm la lucrurile reale care sunt. Declarațiile politicienilor sunt multe și că este pierdere de timp să le comentăm, mai ales pe cele, așa, mai stranii”, a precizat liderul PLDM.

Îngrijorările lui Chirtoacă, vin cu întârziere. Soarta colaborării liberalilor moldoveni cu liberal democrații, s-a complicat odată acuzațiile făcute de Mihai Ghimpu la adresa lui Vlad Filat. Chiar dacă liberalii, la 5 martie 2013, nu au votat pentru demiterea guvernului Filat, virulentele discursuri ale liderului liberal nu au fost de bun augur. Nici comportamentul lui Dorin Chirtoacă față de liberal democrați nu este unul mai fair-play. Stranietatea declarațiilor politicienilor moldoveni, la care se referea  liderul liberal democrat are în vedere tocmai spusele lui Dorin Chirtoacă din 9 august, potrivit cărora Banca de Economii, urmează să ajungă la fostul prim-ministru”.

În cadrul emisiunii "Puterea a Patra" a postului de televiziune N4, Vlad Filat, declara de curând că, Mihai Ghimpu era principala sursă a scandalurilor care apăreau în cadrul Alianței pentru Integrare Europeană. În același context, domnia sa a subliniat că odată cu lipsa lui Ghimpu „există mai puțină vorbărie și sunt luate mult mai multe decizii”.
 
Dacă la acestea, adaugăm și mai nouă replică făcută de Vlad Filat, prin care îl compară pe primarul de Chișinău cu liderul liberalilor,Chirtoacă, ca și unchiul său Mihai Ghimpu, vorbește mult!”, putem afirma că nesiguranța politică a domnului Chirtoacă crește în mod exponențial.  Doar o minune ar putea face posibilă recidiva unui generos suport politic acordat actualului primar de către liberal democrați ca atunci când aceștia și-au retras candidatul din cursa electorală. 

Și da, orașul e urât!

2 comments:

  1. Iarasi prasiti in ograda vecinului d-le verde? Cand jurnalismul nu o sa mai fie asa de corupt si prost? Ah cata prostie e in capul moldovenilor din jurnalism. Nichitus nu e un jurnalist dar o jurnaliuga. Se vand toti pentru bani.

    ReplyDelete