Sunday, February 24, 2013

BLOGUL MEU A FOST SPART

Nu au făcut mare rău, au sters materiale dedicate în mare parte confruntării politice din Republica Moldova. Duminică, 24 februarie totul era la locul lui, seara nouă materiale au dispărut.

Nu sunt un mare specialist în calculatoare și înțeleg că așa ceva se face destul de greu dar cu ceva efort se poate face. Ceea ce nu înțeleg este motivația pe care a avut-o comanditarul acestei acțiuni - materialele sunt destul de vechi, iar cititorii deja au uitat ceea ce au citit..

Am avut materialele salvate și le-am pus la locul lor. Dacă mă întrebați cine cred eu că a avut cel mai mare interes să șteargă aceste materiale aș putea presupune că este vorba de politicianul care nu își poate ține sentimentele în frâu, omul care nu știe să disimuleze, cel care pe timpuri a pus pariu pe un butoi de vin că va ajunge în Parlamentul moldovean.

Ceea ce m-a cutremurat cel mai mult e faptul că după atâta timp petrecut în Republica Moldova, unde trebuie să recunosc că am avut parte de mici șicane, legate mai mult de apartenența la cetățenia unui alt stat și nu cel moldovenesc (din 1992 pînă în anul 2004 am locuit în Chișinău doar în baza permisiului de acreditare jurnalistică și a permisiului de ședere și drept la muncă - abia în 2004 am obținut cetățenia moldavă) iată că sunt deranjat din pricina scrierilor mele! Și mai interesant este că pe timpul guvernării comuniștilor moldoveni - 2001 - 2009 atunci cînd la postul de radio Nova din Chișinău realizam texte în care într-un mod satiric îi taxam pe toți inclusiv pe comuniștii moldoveni - nu am fost deranjat din pricini care țin de munca de ziarist.

Un cunoscut analist politic moldovean dezlega această acțiune ca fiind o metodă de intimidare la adresa mea următoarea etapă care va urma fiind mai cotondentă. Afirm cu toată responsabilitatea că orice acțiune mai brutală care va fi îndreptată împotriva mea va fi considerată ca un răspuns venit din partea politicienilor care sunt vizați în textele mele.  

Voi continua să fiu un observator al vieții politice din Republica Moldova și sper că nu voi ajunge ca pisica din imagine!

3 comments:

  1. Informația e stocată pe serverele Google din California. Nu aveau cum să-mi șteargă postările, dacă nu îmi spărgeau contul de la google, cu tot cu email. Blogspot.com (blogger.com) e unit automat cu contul google.

    ReplyDelete
  2. poti fi mindru. inseamna ca esti luat in serios. ramine de vazut de cine.

    ReplyDelete
  3. Victor,"во всём виноваты коммуняки"...

    ReplyDelete