Saturday, March 15, 2014

REGATUL EBEI

“Mă consider şi eu intelectuală. Am terminat o facultate, am terminat un masterat, voi face şi eu un doctorat” – Elena Băsescu

Cu cât servilism trebuie să fii dotat ca să susții că Eba este un om politic bun care merită a fi votat în Parlamentul European? O votăm pentru tatăl ei sau pentru propriile ei calități? Întreb pentru că dacă te atingi de domnia sa cu un singur cuvânt care nu este laudă, sare lumea bună de dreapta și-ți dă în cap cu realizările lui Traian Băsescu. Unii spun (ehei, ce glumă!) că este cel mai activ euro-deputat român de la Bruxelles și că merită să mai aibă un mandat. De parcă noi nu pricepem că duduia citește cuvinte scrise de alții pe care nici măcar nu le înțelege. E ca și cum i-ai spune unei prompterițe de la televizor că este mare specialistă în știri.

Și ce minte ciudată să ai ca să vii cu explicația: ”da’ce, Adina Vălean și Daciana Ponta sunt mai breze?” Nu, nu sunt nici ele mai breze dar dacă admitem că ele nu sunt bune în Parlamentul European atunci hai să tratăm toată lumea cu aceeași măsură. Altfel, nu suntem decât o filă de istorie la fel de murdară pe ambele pagini, fie ea de dreapta sau de stânga. Să susții că Eba a câștigat mandatul de europarlamentar ca independent, muncind ea, sărăcuța!, singură, singurică fără un partid în spate, înseamnă să jignești inteligența oricărui român. Sau, ca să fiu mai directă, să iei de prost poporul acesta. Nu-i om din nord până în sud și din vest până în estul României care să nu știe cât s-a zbătut PDLul ca Eba să devină euro-parlamentăreasă. Gurile rele spun că voturile pentru Eba au trebuit a fi raportate de PDL la prima oră de votare ca să se știe clar că intră ”fata lui tata”. Apoi a urmat Adio PDL că deh!, partidul n-a vrut-o pe Udrea președintă.

Am câteva probleme cu privire la candidatura fiicei cele mai mici a președintelui, în fapt cu voi, susținătorii acestei candidaturi:
  1. E treaba ei dacă candidează. E majoră, are vârsta necesară. Și e normal ca taică-su să o susțină, orice părinte își apără puiul. Dar nu-mi mai aruncați în ochi că PMP este un alt fel de partid, că e Albă ca Zăpada în care un membru oarecare are posibilitatea să ajungă în frunte și să candideze. Aveți curajul și spuneți: ”Da, susținem acest partid știind că este al dnei Udrea și al Ebei care au fost în permanență susținute de Traian Băsescu. Iubim  pe cine susține Traian Băsescu, fără să ne întrebăm de ce”.  Asumați-vă apartenența totală și vă voi respecta mai mult decât dacă îmi turnați cuvinte mari și găunoase ca: democrație, dreapta, doctrină, șanse egale, o altfel de politică, libertate.  Încolonați-vă cuminți în spatele lui Udrea și Eba fără a pretinde că apărați nu știu ce principii de dreapta.
  2. Nu mai criticați pe alții! O susțineți pe Eba, gura mică la restul agramatelor care vor să intre în Parlamentul European. E bună Eba, e bună și Grapini, pentru că și una și alta sunt pe aceeași cracă a (ne)înțelegerii limbii române. Iar dacă o transformați pe una în ținta ironiilor pentru modul în care se exprimă, admiteți ironia și pentru cealaltă. Dacă Eba ajunge în PE pentru că e ”fata lui tata”, admiteți că și nevestele, fetele, finele, cuscrele, amantele altora pot ajunge, pe aceleași criterii.   
  3. Nu mai declarați că nu vreți monarhie! Aceste familii care moștenesc fotoliile de demnități publice se comportă fix ca într-o monarhie, scaunele se transmit între neamuri. Deocamdată, singura bătălie este între șefii de triburi, fiecare  dorind să își instaureze propria dinastie peste regatul tuturor triburilor.  
  4. Și nu în ultimul rând, voi intelectualii de azi, nu mai criticați intelectualii de ieri care au făcut sluj în fața PCR și i-au cântat osanale lui Nicolae Ceaușescu și lui Leana. Cel puțin ei au scuza că era un regim de opresiune și că au făcut-o de frică într-un sistem care le punea pumnul în gură. Servilismul vostru este mult mai abject căci se manifestă din propria voință, într-o societate în care există libertatea alegerii. Voi ați ales să fiți servili! 
În rest, ”toate-s vechi și nouă toate”!

NOTA BENE - Textul de mai sus este o repostare de pe   http://justitieoarba.com/2014/03/15/regatul-ebei/ si apartine doamnei Lili Craciun

No comments:

Post a Comment